Unes 3.000 persones (segons la Policia Local) s’han aplegat a la plaça 1 d’Octubre de Girona per denunciar el judici contra l’independentisme i defensar “l’autodeterminació no és delicte”.
Durant la protesta, convocada per la plataforma Girona Vota, s’han fet proclames constants a sumar-se a la vaga general del 21-F i a les manifestacions de Barcelona i Madrid.
El president Carles Puigdemont ha intervingut a través d’un missatge gravat des de Waterloo, en el qual ha denunciat que el judici és “un càstig, una venjança i un escarment” contra tots aquells qui van votar al referèndum. Segons ell, el procés al Suprem “és una vergonya per a la Unió Europea” i que “posar urnes no és un crim”.
També s’han projectat s’han projectat missatges gravats del raper Valtònyc i de la secretaria general d’ER, Marta Rovira.
Després de la concentració unitària, unes 1.800 persones han marxat fins davant dels jutjats de Girona, on activistes dels Comitès de Defensa de la República (CDR) han cremat fotos de Felip VI i del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Els manifestants han cridat proclames a favor de la desobediència i han exigit al govern català “que no traeixi sinó implementi el mandat de l’1-O”.

You may also like

Back to Top